Teaching & Healing
Arts

 

CURSUS PLANNER

AANMELDINGEN via jolanda@teaching-healing-arts.nl  onder vermelding van cursus én persoonsgegevens,  3 weken vóór aanvang ivm post, manuals. 

Op verzoek leverbaar:

Naslagwerk manual meridians, modes & formats.
Manual Light & Sound Healing. 
Beiden op extra dik glans papier en zo mooier en beter beschermd papier.

Let op manuals: geven géén toegang tot vervolgcursussen. Daarvoor zijn de certificaten van de cursus vereist.

Jolanda Arts NK institute Board & Director en Instructor Nederland /België;

Instroom in NK is mogelijk na Touch for health 2 indien minimaal 2 basisdagen, 17-18 april 2024 gepland  waarin ontbrekende kennis mbt basisprincipes van kinesiologie (uit de basiscursus NK), gevolgd worden alvorens in Brainformatting of Chakrametaforen te kunnen instromen.

Alle basiscursussen zoals Brainformatting, Chakrametaforen en NK Fysiologie geef ik op verzoek in kleine groepjes van minimaal 4 personen.
Mail mij aub bij interesse zodat ik een planning kan maken bij meerdere geïnteresseerden.
 

Jolanda Arts   SIPS instructor Nederland SIPS 1- SIPS 8

25- 27 oktober SIPS 5 in Oud Drimmelen Vereiste Sips 4

 

 

HUGO TOBAR 2024

 

11-12 januari  Aquaporin and Hydration Pathways online start 17.00 uur 
Engels met Spaanse vertaling

Hydratatie betekent dat er water in de cellen en hun organellen komt; dit wordt bereikt door het transport van water door de celmembranen met behulp van aquaporines. Aquaporines zijn membraaneiwitten die het bidirectionele transport van water en andere moleculen door celmembranen mogelijk maken. Hierbij kunnen zowel het buitenste plasmamembraan als interne organellen betrokken zijn.

Hugo heeft acupressuurformats en balansen ontwikkeld voor alle 14 aquaporines; ook hydratatiebalansen voor vele delen van het lichaam, zoals het urinewegstelsel, de hersenen, de dikke darm (waaronder wateropname via de voeding), de ogen, de rode bloedcellen, de huid, het spijsverteringsstelsel, het ademhalingsstelsel, het voortplantingssysteem enz. enz.

Sommige aquaporines transporteren ook andere moleculen zoals glycerol, ureum, ammoniak, kooldioxide en waterstofperoxide. Dit kan leiden tot een aantal interessante balansen, zoals de verbranding van vet en de verwijdering van glycerol uit vetcellen.

Er zijn ook enkele interessante intracellulaire balansen die de beoefenaar in staat stellen om de beweging van water en andere moleculen binnen de cel te balanceren tussen de verschillende organellen binnenin. 


13-14 januari  Nutritie Hologram E amino acids and monoamines online Engels met Spaanse vertaling;  
                        
Nutritie Hologram E (Amino Acid and Monoamine Pathways) is een nieuwe cursus met uitgebreide nieuwe opmaak voor 44 aminozuren en 27 monoaminen. Monoamines zijn belangrijke moleculen die bestaan uit gedecarboxyleerde aminozuren zoals dopamine, serotonine, noradrenaline, GABA, histamine, tryptamine, enz:

72 aminozuur formats en hologrammen; 27 monoamine formats en hologrammen
Tryptofaan paden ; Fenylalanine paden inclusief schildklierhormonen; Glutathion paden 
Cysteïne paden; Lysine paden; Proline paden 
Arginine en ureum cyclus paden; Glutaminezuur paden; Serine paden; Selenocysteine paden 
GABA paden ; Histamine paden ; Tryptamine paden ; Serotonine paden ; Dopamine paden 
Manual van 120 pagina's met uitgebreide hologrammen en opmaakprocedures

15-16 januari  Nutritie Hologram F aminosugars online Engels met Spaanse vertaling;
nutritiehologram A vereist; start 17.00 uur 
                        
Aminosugar and Monosaccharide Pathways is een nieuwe cursus met uitgebreide nieuwe opmaak en hologrammen voor 40 aminosuikers en 21 monosacchariden, waaronder:

49 aminosuikers; 30 monosachariden; Glucosamine paden; Galactosamine paden; Glycosaminoglycaan paden; Chondroïtine paden; Dermatan paden; Hyaluronzuur paden; Heparinesulfaat paden; Keratansulfaat paden; Fructose paden; Glucose paden; Galactose paden; Mannose paden 
108 pagina's tellend manual met uitgebreide hologrammen en opmaakprocedures

 19 januari Urinary Retention Pathways; online miniworkshop start 08.00 uur € 82,50 excl 21% btw

Urineretentie is het onvermogen om alle urine uit de blaas te ledigen.Urineretentie kan zijn een
Acuut - een plotseling onvermogen om te urineren en een Chronisch - een geleidelijk onvermogen om te urineren.

Tijdens het urineren worden de preganglionaire neuronen van deze sympathische paden naar de interne sluitspier geremd via signalen uit het pontine micturitiecentrum in de PAG. Er zijn dalende routes vanuit de PAG via de laterale reticulospinale tractus, waardoor de spier kan ontspannen. Onder stress zijn er Corticoliberine (CRH) projecties via de laterale reticulospinale tractus vanuit de PAG die het vermogen om te urineren remmen. Duur 3 uur

NIEUW nog te plannen vierdaagse cursus:


Basic principles of Kinesiology Muscle Chakra Organ Relationship
Moderne kinesiologie is gebaseerd op het idee van George Goodheart om spiertesten te koppelen aan meridianen. Dit maakte het mogelijk om een spiertest die een onbalans aangaf te corrigeren. Dit werd de basis van Toegepaste Kinesiologie en werd van daaruit overgebracht naar andere kinesiologie richtingen zoals "Touch for Health" en "Toegepaste Fysiologie".
Andere corrigerende technieken zijn te vinden in Toegepaste Kinesiologie en andere kinesiologie disciplines, zoals verschillende neuroreflexen (bijv. neurovasculaire en neurolymfatische reflexen) en manuele technieken (oorsprong- en insertietechnieken). Het gebruik van chakra's en andere aspecten van energetische anatomie was niet opgenomen in deze kinesiologie-aanwijzingen.
Toen het "Chakra Hologram 1" in 1998 werd ontwikkeld door Kerrie McFarlane en Hugo Tobar, had Kerrie de spieren opgenomen in sommige chakrabalansen volgens de chakra/zenuwrelatie. Aangezien spieren worden gevoed door zenuwen, kunnen spieren worden opgenomen in de chakrabalans als de spier wordt gevoed door dezelfde zenuw waarmee de chakra is verbonden.
Toen Hugo Tobar in 2009 het "Bodystructure hologram 2" schreef, nam hij een hoofdstuk op over chakra's en spieren. Daarin worden de chakra's genoemd die verbonden zijn met elke gestreepte spier in het menselijk lichaam.
In het handboek "Principes van Kinesiologie 1", gepubliceerd in 2010, gebruikte Hugo Tobar de chakra's als correctie voor de spieren volgens de spier-zenuw-chakra relatie.

Toegankelijk voor Touch for Health 3 of basisprincipes van kinesiologie of Stressformatting®
                
 

DARIA KOVALCHUK 2024 NK institute Board & Director Kyiv 

Daria Kovalchuk has a master degree in psychology and is a teacher in psychology at the National Pedagogic University of M.Dragomanova in Kyiv. She is director of the NK Institute Ukraine, the Baltic States and teacher of courses in psychology, psychosomatics, work with psycho-emotional trauma in kinesiology and basics of psychology for kinesiologists.

Nieuw!
     

11-13 april Personal Disorder 3  2024  
Autisme en aanverwanten  neurofysiologische processen; er wordt uitgebreid stilgestaan bij autistische stressresponse reacties als adaptatie-antwoord op stress. Meestal te koppelen aan een ontstaan ontwikkelingen trauma welke behandeld zijn in Psycho Emotioneel Trauma 1 cursus.
Vereist: NEP 1 en PET 1

14 April Burn out workshop  2024
Een dag waarin de bijnier fysiologie en ook de ongemyeliniseerde nervus vagus wordt behandeld. Uitgebreid protocol waarin ook de biologische klok wordt meegenomen naast een reeks hormonen die betrokken zijn.
Vereist NEP 1 of Chakrahologram 1 

vereiste: chakrametaforen en brain formatting of gelijkwaardig 

Hugo Tobar online 

7-9 juni  Pathology Hologram Integumentary system; online 09.00 uur

 

SIPS Jolanda Arts

25- 27 oktober SIPS 5 in Oud Drimmelen Vereiste Sips 4

NK CONFERENTIE in Salt Lake City: 1 en 2 november

HUGO TOBAR NK INSTITUTE Australia

8-10 november  Hope molecules online
                          
Hoopmoleculen zijn een klasse cytokines die myokines worden genoemd en die de skeletspieren aanmaken wanneer we sporten. Deze myokines worden hoopmoleculen genoemd omdat is aangetoond dat ze antidepressieve eigenschappen hebben. Behalve met het zenuwstelsel communiceren ze ook met vetweefsel (adipocyten) en botweefsel. De botten en adipocyten geven hun eigen cytokinen af, die respectievelijk osteokinen en adipokinen worden genoemd; hierdoor ontstaat een structurele communicatie in 3 richtingen tussen het spier-, bot- en vetweefsel.
Er zijn nieuwe hormoonformats voor de myokines, osteokines en adipokines en NK-balanceringsprotocollen voor alle op elkaar inwerkende paden.

15-18 november  Chakrahologram 5 zowel offline in Oostenrijk en Horst Nederland

Een vierdaagse cursus die 3 nieuwe kleine chakra's bevat. Chakra fysiologie balansen voor alle  kleine chakra's(ongeveer 24). Chakra zenuwbalansen voor de 7 grote chakra's die veel in detail treden over de zenuwsystemen (zoals PNS fysiologie maar Hugo heeft de ontbrekende PNS systemen toegevoegd zoals sensorische systemen, het algemene viscerale afferente systeem en de ongemyeliniseerde nervus vagus)
Dan zijn er de orgaanzenuw chakra balansen welke ook gekend zijn in principles of kinesiology MCOR. 
Een chakra 5 balans kan de MCOR als correctie benutten.

JOLANDA ARTS 2024 NK Instituut Bestuur en Director Nederland/België

22-26 november Chakrahologram 1 in Horst, Noord-Limburg

De 7 grote chakra's worden in het hologram nader onderzocht; evenals de archetypes en Sanskriet     betekenissen van de te onderscheiden letters. Ook besteden we aandacht aan de fysieke gerelateerde aspecten van elke chakra en onderzoeken we na correctie welke mogelijke andere systeemrelaties nog een rol spelen.

vereiste: chakrametaforen en brain formatting of gelijkwaardig


 

JOLANDA ARTS 2025 NK Instituut Bestuur en Director Nederland/België

18-22 januari NEP 1

Neuro-emotionele paden voor de primaire overlevingsemoties en voor de te onderscheiden paden elk een balanceringsprotocol. Tevens kijken we naar de PAG output op de fysiologie van organen, klieren en  de motorische output.
Vereiste: Brainformatting of AP en het brein of Breinintegratie 1/LEAP 1

 

DARIA KOVALCHUK 2025 NK institute Board & Director Kyiv 

 

21-24 maart    PET 1 Psycho-Emotional Trauma development 1 
                        Vereist NEP 1

26-28 maart    NEP 2 

29-30 maart    Personal Disorder 4  Nieuw!
                         stressresponse reactie exhaustion

 




 

Welcome to my site

Nk – neuro energetische kinesiologie opleiding van Hugo Tobar en SIPS opleidingen van Ian Stubbings zijn de verantwoordelijkheid van Teaching & Healing Arts in Nederland. 

Instituut Teaching & Healing Arts verzorgt de opleiding in modulaire leseenheden, zowel voor de cursussen, ontwikkeld door Hugo Tobar als door Ian Stubbings.

Op de site vind je voor SIPS 1 en 2 de namen van huidige gecertificeerde instructeurs. 

Andere instituten in Nederland en België, die de naam NK en of SIPS, voor cursussen van zowel  Hugo Tobar als Ian Stubbing gebruiken, zijn nationaal en internationaal niet geautoriseerd en gecertificeerd. 

Certificaten zijn enkel geldig van de geautoriseerde instructeurs en worden aangeleverd door Teaching & Healings Arts. Dit geldt tevens voor alle gecertificeerde manuals.